Înapoi

Category: Care este costul găsirii unui job peste hotare?

Partea 2 – Categoriile de job-uri după costul ce-l implică

Pentru a prezenta informația într-un mod mai lesne de înțeles, am clasificat locurile de muncă în 4 categorii, în dependență de costurile posibile ce le implică. În ultima categorie am inclus ofertele de muncă în care se urmărește doar obținerea unui cîștig pe seama persoanei ce se află în cautarea unui job. În final veți gasi și cîteva sfaturi cum să diferențiați aceste oferte “neadecvate” de cele bune:

1) Oferte complet gratuite: exista oferte în care angajatorul este gata să achite toate costurile legate de proces, cum ar fi cheltuielile de calatorie, costul vizei (dacă e necesară), costul cazării, mesele. Aceste oferte însă sunt destul de rare, pentru că funcționeaza "teoria cererii și  ofertei ". De exemplu, în Marea Britanie e aproape imposibil de obținut o astfel de ofertă din motivul că acolo deja există cîteva milioane de străini (polonezi, bulgari, români, indieni sau chiar din Orientul îndepărtat), care muncesc sau se află în cautarea unui loc de muncă. Astfel, angajatorul pur și simplu ar spune “de ce să plătesc costurile de călătorie sau cazare, dacă pot cu ușurință să gasesc pe cineva care este deja aici? “ Dacă ați fi angajator, ați face acest lucru? Deaceea aceste gen de oferte sunt destul de rare și angajatorul ar trebui să aibă alte motive pentru a face acest lucru.

2) Oferte de muncă ce implcă anumite costuri, cum ar fi costul calatoriei, costul cazării, etc: unii angajatori pot acoperi aceste costuri, așa cum s-a menționat mai sus, sau pot propune soluții mai ieftine pentru persoanele angajate. Alții pot acoperi parțial aceste costuri. Totuși, majoritatea angajatorilor văd aceste costuri ca costuri de “trai” și consideră că ele trebuie sa fie acoperite de angajat. Deci, în unele oferte muncitorul va trebui sa achite costurile de călătorie, cazarea și mesele (în afara orelor de muncă). Iarăși, cum s-a explicat in punctul 1, dacă angajatorul poate recruta cu ușurință persoane care sunt deja acolo și nu au nevoie de nici un fel de sprijin, ar trebui să aibă motive speciale pentru a vă angaja și pentru a vă sprijini în toate aceste aspecte. Vă puteți întreba: Când lucrați în Chișinău, angajatorul dvs. plătește pentru cazare? Sau dacă locuiți într-un sat și primiți o ofertă de muncă la Chișinău, aceasta include cazarea, costul călătoriei, toate mesele gratis? (ar putea fi, dar cat de des întîlnim astfel de oferte?). Cat de realistă sau de frecventă este așa o oferta? Există totuși și astfel de oferte, în care din anumite motive concrete, aceste costuri, parțial sau total, sunt acoperite.

În ce situații: atunci cînd cheltuielile de călătorie și cazare sunt mult prea mari, cînd e vorba de pozitii de experți (spacialiști experimentați în IT, etc), sau dacă angajatorul întâmpină dificultăți în găsirea de lucrători (locație geografică, condiții climaterice dificile, o cerere mai mare pentru anumiți lucrători, decît pot fi gasăți la locul respectiv). În aceste cazuri, pentru a atrage muncitori, angajatorii pot oferi anumite beneficii.

3) Oferte  de muncă cu mai multe cheltuieli: Această categorie acoperă unele cheltuieli suplimentare față de costurile de călătorie, de cazare și de trai. În unele țări, lucrătorii imigranți trebuie să facă față unor proceduri oficiale, care nu pot fi efectuate de către angajator. Dacă muncitorul nu știe cum să se ocupe de ele, poate avea nevoie de sprijin în aceste procese. Uneori, angajatorul acordă acest sprijin, alteori nu (din nou același motiv menționat la punctul 1). Agențiile din străinătate nu oferă niciodată acest sprijin gratuit. Unii încearcă să obțină profit din acesta (alții cer  doar costul estimat fără profit).

Există câteva agenții în străinătate, care oferă locuri de muncă garantate, un suport 7/24 dacă lucrătorul are nevoie, suport în perfectarea documentelor oficiale, găsirea locului de trai, transfer aeroport, asistență juridică și consiliere atunci când este necesar, înregistrarea persoanei ca rezident, uneori chiar si servicii precum, programarea la medicul de familie, etc. Deci, nu pentru gasirea unui job, ci pentru acest pachet de servicii (care în Managementul Resurselor Umane se numește “Consultanță în Emigrare“). Pot exista multe variații în costul acestor servicii în funcție de țară, pachetul de servicii furnizate, etc. După cum veți vedea la punctul 4), aceasta este o zona destul de “gri” și e necesar să fiți foarte atenți la acest capitol. Totuși, ar fi bine să rețineți ca regulă generală, că aceste costuri nu trebuie să depășească salariul pentru 1-2 saptamîni.  În al doilea rînd, lucrați cu intermediari în care simțiți că puteți avea încredere.

4) Oferte de muncă în care se obține un profit de la persoanele aflate în cautarea unui loc de muncă: în această categorie de oferte v-i se va cere să achitați absolut toate costurile, indiferent de situație, plus taxe de consultanță extrem de mari. Această categorie include ofertele pe care ar trebui să le evitați, indiferent de situație. Cînd agențiile sau angajatorii de peste hotare ne contactează, odată ce vedem că oferta lor se include în această categorie, chiar și noi ca agenție, refuzăm conlucrarea cu ei. Deci, ca persoană individuală, ar trebui pur și simplu sa fugiți de astfel de oferte. Nu doar din motivul ca vi se cer bani, dar fiți sigur că în astfel de oferte mereu vor apărea probleme la un anumit moment și astfel va supuneți unui risc imens.

Vedeți “Care este costul găsirii unui job peste hotare? Partea 3 –Alegerea potrivită”, unde explicăm cum puteți diferenția ofertele de locuri de muncă menite să profite de dumneavoastră.

Toate postările noastre le puteți găsi și pe pagina noastră de Facebook. Ne puteți urmări pentru  a vedea și următoarele noastre postări https://www.facebook/lucrueuropa.meli 

23/01/2020

Meli Job

CONTACTE

str. Alba Iulia 148/3, MD2051, Centrul Comercial “VIPARK”, Chișinău, Moldova

+373 67 53 11 33 / +373 22 80 33 71

info@melijob.com