Înapoi

Category: Care este costul găsirii unui job peste hotare?

Partea 1 - Introducere

Zilnic discutăm și intervievăm  persoane ce doresc să-și găsească un job peste hotare. Am observat ca din experiențelor lor anterioare, sau din discuțiile pe care le-au avut cu diverși intermediari sau persoane din preajma lor, majoritatea și-au creat o impresie eronată,  nu cunosc bine realitățile  pieții muncii internaționale și nici nu știu care informație este adevarată și care este doar manipulare. Uneori opiniile sunt create pe baza unor istorii “din auzite”, și astfel se creează idei complet diferite. Unii consideră că pentru găsirea unui loc de muncă peste hotare trebuie să platești sume imense (atunci cand l-i se spune că pentru anumite oferte nu există nici un cost, consideră că ceva nu e în regulă), alții însă consideră că nu ar trebui să existe nici un cost (cum ar fi transportul, cazarea, etc). Unii cred că plecarea peste hotare le va transforma viața “în rai” ( de parcă peste hotare nimeni nu muncește, doar primește salariu😊), alții "acceptă"  din start ideea ca pese hotare vor fi văzuți ca  persoane de mîna a doua” și   vor fi tratați într-un mod negativ.

Ei bine, nici una din aceste idei nu este adevărată sau mai bine zis nu există un singur adevăr. Fiecare caz particular poate duce la rezultate diferite. Cu cît ești mai informat despre un anumit lucru, cu atît ești mai puternic în a controla situația și a influența rezultatul în favoarea ta. Astfel, am decis să scriem despre toate acestea, să împărtășim cunoștințele și experiențele nostare în acest domeniu, sperînd că prin aceasta  oamenii vor afla informați utile  despre locurile de muncă peste hotare, despre modaltățile de a obține un astfel de job, despre aspectele critice pe care ar trebui să le cunoască atunci cînd caută un loc de muncă peste hotare, despre modul în care se pot proteja și, cel mai important, despre modul în care pot alege cea mai bună opțiune.

Deci, vom începe cu cea mai frecventă întrebare ce n-i se adresează: Care sunt costurile pentru găsirea unui loc de muncă în străinătate?

Vedeți Care este costul găsirii unui job peste hotare? Partea 2 – Categoriile de job-uri după costul ce-l implică”, pentru a întelege tipurile de job-uri existente pe piață, clasificate în funcție de costurile și chletuielele ce pot fi suportate de persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă.

Vedeți Care este costul găsirii unui job peste hotare? Partea 3 –Alegerea potrivită”, pentru a afla care sunt cele mai importante sfaturi în compararea acestor categorii și luarea deciziei potrivite.

 

Toate postările noastre le puteți găsi și pe pagina noastră de facebook. Ne puteți urmări pentru a  vedea și următoarele noastre postări https://www.facebook.com/lucrueuropa.meli

15/01/2020

Meli Job

CONTACTE

str. Alba Iulia 148/3, MD2051, Centrul Comercial “VIPARK”, Chișinău, Moldova

+373 67 53 11 33 / +373 22 80 33 71

info@melijob.com