Înapoi

Category: Care este costul găsirii unui job peste hotare?

Partea 3 –Alegerea potrivită

În partea 2 am prezentat 4 categorii de oferte de muncă grupate în dependență de costurile și cheltuielile estimate ce pot apărea. În această parte vom vorbi despre cea de a 4-a categorie – oferte de muncă meită să beneficieză de pe urma persoanelor aflate în cautarea unui loc de muncă. La sfârșitul acestui articol veți avea suficiente informații și cunoștințe pentru a putea diferenția astfel de oferte- capcane.

Cum puteți diferenția ofertele menite să beneficieze de pe urma dumneavoastră:

1. În astfel de cazuri, cel mai probabil intermediarul din Moldova (sau dacă există și alți intermediari în străinătate) nu au licență ce le permit să activeze în acest domeniu. (Uneori au licență, dar data nu este valabilă). Cu toate acestea, din păcate, există unele țări în care nu este nevoie să ai lcență pentru a presta astfel de servicii de intermediere. Chiar și în Regatul Unit al Marii Britanii, cu excepția anumitor locuri de muncă clasificate, agențiile nu au nevoie de licență. Totuși, în Moldova licența este o necesitate, deci, cel puțin asigurați-vă ca agenția are astfel de licență. Licența însă nu este o garanție. Știm însă  că există agenții cu rele intenții, care au  toate documentele necesare în ordine...

2. Dacă vi se cere să plătiți bani în Moldova, atunci înseamnă că vi se solicită bani direct pentru servicii de recrutare, adică găsirea unui loc de muncă (în Moldova, aceasta este o  ilegalitate și nu există nici o țară în care acest lucru să fie permis prin lege). Deci, daca vi se cere să plătiți bani în Moldova pentru gasirea unui loc de muncă, atunci probabil ca nu doar la început, ci pe tot parcursul procesului pot apărea probleme, altfel spus “cumpărați” și riscul de a avea aceste probleme (locuri de muncă false, cu condiții dificile și diferite de ceea ce s-a explicat, condiții de cazare necorespunzătoare, atitudine negativă a angajatorului și ale managerilor, lipsa securității locului de muncă, problemele legate de obținerea salariilor, etc – sunt doar cîteva potențiale riscuri). Uneori ei incaseaza de la dumneavoastră plati pe părți, pînă cînd obțin ceea ce pot. În cel mai rău scenariu, riscați chiar propria securitate. Deci, fiți atenți și întotdeauna gandiți-vă de 2 ori atunci cand dați bani cuiva în Moldova pentru ajutorul în găsirea unui job. Există situații destul de triste, în special legate de munca în Israel, dar există escrocherii și în țarile UE. În postările viitoare vom oferi informații și despre ele.

3. Uneori, costurile ce vi se cer sunt uriașe. Nici nu vă gîndiți în aceste cazuri, fugiți cît mai departe de ele. Dacă doriți să munciți în Israel, de exempu, vi se cere minim 4000 $. Aceste agenții (intermediari) nici nu au un preț fix, în dependență de ce pot obține de la fiecare persoană. Se cunosc și cazuri cînd s-a plătit și 10 000$ pentru a fi angajat în Israel. Aceasta este dincolo de limitele noastre de a înțelege, cum poate cineva să fie atât de naiv și să lucreze cu așa agenții (intermediari)? După ce plătesc aceste taxe devin pur și simplu sclavii acestor agenții. Nu au dreptul să se plîngă pe slujbă și trebuie să facă tot ce li se cere, lucrînd în condiții teribile, inumane, etc. Pentru a-și salva banii, persoanele acceptă să lucreze în aceste condiții 1-2 ani. Termenul „Scalvie modernă” sau  „Trafic modern de ființe” se difinește așa: a face pe cineva sa fie dator față de tine, și apoi să impui această persoană să muncească în condiții impuse de tine. (Nu spunem că toate locurile de muncă în Israel sunt rele, cu siguranță ca majoritatea sunt bune, dar cît de naivă poate fi o persoană care riscă o așa sumă mare de bani, plus cheltuilei de călătorie, pentru un loc de muncă unde nu știe nimic despre angajator, condiții de trai, etc. Din cînd în cînd suntem contactați de agenții din Israel, pe care ii refuzăm politicos. Dacă însă ar fi cineva cu acealeași valori ca și noi, cu același stil de lucru, atunci poate…😊.

4. Atitudinea intermediatorilor: rolul lor este cel de consultant. Aceștia ar trebui să dea informații despre posibilele locuri de muncă, să se gîndească împreună cu dvs  la oferta care vi s-ar potrivi cel mai bine, să vă prezinte aspectele pozitive și negative ale fiecărei oferte. Iată un exemplu: să presupunem că sunteți tentat de 2 oferte, una este din categoria 1 – fără nici un cost, cealalată – din categoria 3 – există anumite costuri (aproximativ 500 euro: cazarea în avans și depozitul pentru chirie achitate cînd ajungeți în țara de destinație, costul călătoriei, unele taxe pentru anumite servicii de care veți avea nevoie în țara în care veți lucra, etc). Dar, să presupunem că în ciuda costurilor pe care le aveți în cea de a 2-a ofertă, în fiecare lună veți cîștiga cu 100 euro mai mult decît în prima ofertă. Astfel, teoretic nu există diferențe. Consultantul ar trebui să vă reamintească un lucru: dacă intenționați să lucrați pe termen scurt,  mai puțin de 6 luni, opțiunea 1 este mai bună pentru dumneavoastră. Dacă intenționați să rămâneți cât mai mult posibil, cum ar fi câțiva ani, în ciuda costurilor pe care le puteți avea la început, opțiunea 2 poate fi mai profitabilă pentru dvs. (presupunând că vă puteți permite costurile necesare la început). Desigur, acest lucru nu este atât de simplu, așa cum este explicat în exemplu. Când comparați și contrastați diferite oferte, există multe aspecte care ar trebui luate în considerare. Cu toate acestea, este chiar mai important să se ia în considerare și abilitățile, așteptărie solicitanților unui loc de muncă.

Rețineți însă un lucru: dacă consultantul insistă supra unei oferte, vă obligă să alegeți ceva,  acest lucru ar trebui să fie ca o alertă roșie pentru dumneavoastră.  El poate veni cu sugestii, oferi informații, comentarii, dar decizia finală este numai și numai a dimneavoastră!

Toate postările noastre le puteți găsi și pe pagina noastră de şi ne puteți urmări pentru a  vedea și următoarele noastre postări https://www.facebook.com/lucrueuropa.meli

03/02/2020

Meli Job

CONTACTE

str. Alba Iulia 148/3, MD2051, Centrul Comercial “VIPARK”, Chișinău, Moldova

+373 67 53 11 33 / +373 22 80 33 71

info@melijob.com