Înapoi

Category: Angajarea lucratorilor din Republica Moldova

Angajarea muncitorilor din Moldova în companiile românești

În ultimii ani, companiile românești se confruntă tot mai mult cu un deficit considerabil a forței de munca și tot mai des solicită importul de muncitori străini. Pe termen scurt, deficitul ar putea ajunge la 1,1 milioane de angajați conform raportului de analiză a pieței muncii efectuat de PwC

Pentru a face față cu succes provocările generate de lipsă de personal tot mai accentuată, angajatorul apelează la muncitori străini. Companiile sunt dispuse să aducă forță de muncă din țările asiatice, cele mai populare destinații fiind China și Filipine. De asemenea, angajatorii iau în calcul posibilitatea de a importa muncitori proveniți din Republica Moldova, adaptarea acestora fiind mult mai ușoară.  Drept rezultat, aceasta este alegerea primordială a angajatorilor în ultima perioada.

 

De unde ar fi mai bine de angajat muncitori?

Procedura de angajare din punct de vedere al  costurile și durata de timp este aproximativ la fel  pentru orice cetățean străin adus la muncă în România. Alegerea finală a regiunii de import de muncitori depinde deja de preferințele fiecărui angajator în parte. Cu toate că calificarea și experiența de muncă a lucrătorilor asiatici poate fi la un nivel destul de înalt, este clar ca necunoașterea limbii române poate fi un dezavantaj. În unele cazuri, faptul că străinii nu vorbesc limba română nu reprezintă o problema critică, în altele însă, devine un obstacol fundamental în dorința angajatorului  să-și asigure sustenabilitatea afacerii prin recrutarea din țările terțe. În acesta și în mai multe alte cazuri o alegere perfectă pentru o companie ar fi să apeleze la angajații proveniți din Rep. Moldova și Bucovina. Atragerea imigrantilor ușor adaptabili, înalt calificați, cu abilități de care are nevoie un angajator modern va influența nu numai compania, ci și societatea într-un mod pozitiv. Este bine cunoscută și similaritatea în obiceiuri, tradiții, religie și comportament social. Moldovenii, având în unele cazuri mai multe  oportunități de imigrare, preferă totuși ofertele de lucru din România. Practic, pentru orice domeniu pot fi recrutați specialiști din Moldova.

 

Ce salariu ar trebui sa achit unui lucrător din Moldova?

Frecvent angajatorii se interesează care ar fi salariul pentru un angajat din Moldova. Aici nu exista un răspuns simplu. Pentru fiecare caz de recrutare se calculează nu numai salariu, dar și oferta în general. Oferta standard de angajare este formată din salariu de baza, bonus de performanta sau tips, cazare și masa. Orice alte beneficii suplimentare ar fi un avantaj. În același timp, se evaluează volumul de lucru și nivelul de pregătire a angajatului. Dacă exista un echilibru între ofertă și cerințele înaintate, postul de munca devine atractiv și are șanse să atragă potențiali candidați. Ar fi o greșeala de a considera angajarea muncitorilor din Moldova ca o posibilitate de a reduce costurile pentru personal. Angajații din Moldova reprezintă o soluție cu beneficii pe termen lung pentru acele companii care nu doresc să-și reducă productivitatea din cauza lipsei forței de muncă existente.

14/02/2020

Meli Job

CONTACTE

str. Alba Iulia 148/3, MD2051, Centrul Comercial “VIPARK”, Chișinău, Moldova

+373 67 53 11 33 / +373 22 80 33 71

info@melijob.com